Containers vol papier


Vandaag drie containers papier mijn werkkamer uitgewerkt. Drie jaar archief van wat ik heb gedaan of nog ging doen. Tientallen onderwerpen met goede of minder goede herinneringen. Allengs voelde ik steeds meer teleurstelling dat ik ‘het karwei niet af kan maken’ om maar even op een oude leus van de concurrent terug te grijpen. Via telefoon en korte bezoekjes werd ik meermalen sterkte gewenst door medewerkers. Hoe kaler de kamer werd in de loop van de dag, hoe groter de aandrang de ruimte te verlaten. Het is mijn functie niet meer, het is mijn kamer niet meer.  Met een merkwaardig soort van opluchting vanmiddag het stadhuis uitgewandeld en me op weg naar huis getracteerd op een vers Vlaamsch broodje. Kleine dingen doen het ‘m….

Wie was de mol zaterdag? Zo vraagt Jan Ravesteijn zich terecht af. En ik probeer te antwoorden op mijn verbazing, die met terugwerkende kracht aan komt rollen, over het verloop vanaf het sluiten van het collegeprogramma. Toen, in 2006, was CDA alleen in de wens tot een spoorlaan. In september 2008 kreeg, onder aanvoering van wethouder Verkeer, het CDA gezelschap van PvdA en CU. En stond GroenLinks opeens alleen. 

Ach, er zijn meer vragen die nu opborrelen, want mij hoofd is er nog zo vol van. Dat is niet fijn omdat je weet dat de antwoorden zich angstvallig zullen blijven verschuilen. Die zitten elders in andere hoofden of bestaan misschien niet eens. Ik troost me maar met de gedachte dat een goede vraag soms meer zegt dan een antwoord.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

15 thoughts on “Containers vol papier”

 1. Hey Robert,

  Ik vind het jammer dat je weg bent. Vanaf je aanstelling tot je vertrek, de periode waarin jij onze wethouder was heb ik met trots mee mogen bouwen aan de belangen van onze ‘Stad’ Ik heb ook de verschillen in overtuiging van vorige college’s meegemaakt. Sommige resultaten moet je forceren en wel is ten koste van…. Robert, het ga je goed veel succes en bedankt voor de dingen die je voor ons en voor mij hebt gedaan.

  Groet,
  Dave Post Stadswerken.

 2. Strawberry Shortcake Ik moest echt hardop lacehn om uw (mrs he8?) bericht, dat was niet zo handig want ik zat op mijn werk tijdens een vergadering stiekem op mijn Iphone mijn mail te checken. Mijn huis is vaak een enorme puinhoop, meestal zelfs terwijl ik foto’s neem. Staat er gewoon een wasrek ofzo en ligt overal speelgoed. Voor de foto zet ik dat dan ff aan de kant, zodat je het ne9t niet ziet. Kwestie van fototechnisch inzicht op dit gebied, helaas niet van goed huisvrouwschap, jammerrr. Zal ik je een geheim vertellen? Op de foto’s van onze keuken staat er gewoon vaat in de gootstenen, zf3 gepositioneerd dat je het ne9t niet ziet staan. Dank voor je grappige bericht!@Jorg nee hoor, geen vlekken!

 3. I was curious if you ever considered changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 4. Walking Dead was effectively an extended pilot, though, to see if the series could grow. The second set of episodes will number 13, not six.As for Doctor Who’s future hinging on the success of the dreadful Torchwood, I sincerely hope not. Frankly, I hope Moffat and co. ret-con Torchwood out of the Who continuity entirely.

 5. Survivalista (admin) pisze:Oprócz moderacji, jest tu jeszcze automat, który ocenia, czy komentarze są spamem, czy nie. Ale żadnego Twojego komentarza (oprócz ) w kolejce spamowych nie znalazłem. Może wystąpił jakiś błąd przy dodawaniu.

 6. Sozinhos não somos o suficiente para o tudo.Acho que estamos sempre trocando.Trocamos o que temos de melhor com o que o próximo tem de melhor.Adoro falar do “SER”.Boa semana NormaXeros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *