Verlies

Vorige week vrijdag, heel vroeg in de ochtend, is Harry de Gooyer overleden. Hij werkte bij de Reiniging & Inzameling. De naam ‘Harry de Gooyer’ zegt alleen zijn collega’s wat. Voor mij, en vermoedelijk voor veel inwoners was hij vooral ‘het gezicht’. De gemeente verschuilt zich vaak achter folders, telefoonnummers en brieven. Veelal noodgedwongen, maar Harry was een herkenbaar gemeentegezicht. Altijd aanwezig, altijd aanspreekbaar en met zijn gekke pruik en karakteristieke kop bleef hij elke bezoeker bij. Al na een paar tellen praten met hem wist je dat dit een bijzondere man was. Eén die met iedereen kon opschieten. En ook één waar iedereen op leunde. Want hij was er ook altijd en zei nooit ‘nee’ als er een beroep op hem werd gedaan.
Wat het plotse heengaan van zo een man betekent voor de gemeente, voor Reiniging & Inzameling, werd zichtbaar bij zijn crematie vandaag; in grote getale waren collega’s en oud-collega’s aanwezig. Zijn erfenis is de herinnering aan de rol die hij voor collega’s en bezoekers van de Tractieweg heeft vervuld. Met hem verliest de gemeente een herkenbaar gezicht, een verlies van onschatbare waarde.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *