Passiebrigade

Bewoners betrekken bij stad en bestuur is een dagelijkse opgave. Een opgave die helaas niet met de eenvoud van 1 + 1 is op te lossen. In de voorbije decennia is binnen de gemeente veel ervaring en kennis opgebouwd. Maar toch, de stap zetten naar samenwerking met bewoners en participatie of het uitvinden wat de beste manier is, dat blijft lastig. Ik kan als wethouder zo veel willen, het zijn de medewerkers die het moeten kunnen en doen. Met een klein maar representatief deel van hen is er gisteren de hele dag gewerkt aan participatie in Utrecht. Ik kon de staart van de bijeenkomst meemaken en die zinderde al van het enthousiasme en energie. Dat is bemoedigend en leuk om te ervaren. Er werd verwezen naar de Gideonsbende (klein tegen groot en verovering door verrassing en verwarring) dus mag het geen verbazing wekken dat men elkaar vooral vond in het idee een passiebrigade te vormen die door netwerken en kennisuitwisseling direct gekoppeld aan uitvoeringsvragen participatie meer vorm en omvang gaat geven. De sessie eindigde met de vraag wat men aan wie de volgende dag als eerste zou vertellen over de bijeenkomst. Ik nam me voor mijn weblog als spreekbuis te gebruiken. Dat is bij deze gebeurd.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *