16 Miljoen

16 Miljoen. Sinds eind vorige week is mijn uitzicht gehalveerd door een doek waarop staat dat je 16 miljoen euro kan winnen. Wat we verdienen met dat doek, en dat is een fractie van wat die gelukkige winnaar straks mag uitgeven, wordt de zandstenen gevel van het stadhuis gereinigd. Een eerbiedwaardig gebouw als het Utrechts stadhuis als reclamezuil, het is effe wennen. De commissie van Welstand wees aanvankelijk het doekwerk af vanwege de omvang. Maar ja, onze gevel is zo groot als t’ie is. Ook in het College moesten we er nog even over nadenken, maar de gemeenteraad heeft het zo gewild.
Voordeel van mijn positie is overigens dat ik er schuin achter zit. De bibliotheekbezoekers die bij tijd en wijle hun blik voor steun(?), inspiratie(?) of ontspanning(?) op het stadhuis richten, hebben er vooral mee te maken. 16 Miljoen, roept het doek hun telkens tegemoet zodra ze even de ogen afwenden van boek of tijdschrift. Met een goed boek kan je je rijk voelen, weet ik, maar zo een confrontatie maakt wel onrustig. Goed te weten dan dat de onrust duurt tot 10 september. Al komen er daarna, vermoedelijk, andere doeken met andere verontrustende of prikkelende afbeeldingen. Net zo lang tot onze gevel weer schoon is.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *