Hardlopen

Hardlopen helpt. Dat besefte ik toen ik vanochtend opnieuw mijn kilometers aan het maken was. Sinds de onvrijwillig aanvaarde vrijheid kan ik meermalen wekelijks met de loopschoenen er op uit. Het is een cliché, maar het maakt je hoofd leeg en verbrandt naast caloriën ook gevoelens en gedachten waar je toch niets mee kan.
Mijn horizon is de vakantie die vrijdag start en drie weken zal duren. Ook dat helpt, natuurlijk. In mei moet ik weer in staat zijn me te richten op de vraag ‘wat nu’ ? Lijkt me niet eenvoudig maar ik vind vast wel ergens mijn draai. Gemeente en GroenLinks kunnen me op dit vlak hulp bieden, en dat is mooi.
Afscheid nemen gaat in brokjes ook nog door. Helpt in zekere zin ook, al bemoeilijkt het ‘ afstand ervan nemen’ . Voelt daarom wat dubbel. Maar leuk is het om mensen weer te zien waar je al de jaren zo intensief mee hebt samengewerkt.
Als hardlopen helpt (en dat zeg ik) is het in filosofische zin redelijk te vragen naar de zin ervan: loop je versneld weg van iets wat je achter je wil laten of loop je versneld naar een toekomst die nog onbekend maar wel present is? Laat ik vandaag over het antwoord (zo dat bestaat) na gaan denken.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *