Vallen


De tijd van vallen is aangebroken. Voorop gaat de DSB-bank uiteraard. Scheringa heeft zijn hand overspeeld met al die hobbies, en eigen gerief voor laten gaan op trefzekere bedrijfsvoering. Los nog van enkele morele aspecten bij de verkooptactieken.
Burgemeester Vreeman gaat ook omvallen. Hoe nobel zijn verdediging ook klinkt, als de raad dit accepteert zet het de deur open voor meer van dit type grijze handelwijzen. Dat moet je niet willen. Er zit ook hoogmoed bij door aan te nemen dat alleen jij ‘de waarheid’ aan kan en anderen niet.
Burgemeester Leers gaat ook omvallen, schat ik in. Het is zonneklaar dat je als bestuurder geen zakelijke of commerciƫle deal aangaat met een (top)ambtenaar die voor je werkt of direct met je werk heeft te maken. De integriteit van het openbaar bestuur is uitermate kwetsbaar en vereist grote omzichtigheid. Leers lijkt een te groot zelfbewustzijn te hebben gekregen dat hij dit uit het oog is verloren.
Wie ook het veld zou moeten ruimen is de voorzitter van voetbalvereniging Gestel. Hij noemde de vechtpartij afgelopen weekend, waarvoor tot vandaag zijn zoon nog in de politiecel verbleef, ‘niets bijzonders’. Dat gebeurde overal in Nederland, zo bagatelliseerde hij. Zou hij ook zo laconiek zijn als hij op straat wordt aangevallen en beroofd en de agent die zijn aangifte moet noteren schouderophalend zou zeggen: ach, niets bijzonders, gebeurt zo vaak elke dag…

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *