Bloggen en twitteren


Er zijn bloggers die geen dag voorbij laten gaan zonder hun weblog bij te werken. En je hebt er die al tevreden zijn met een nieuwe tekst eens in de maand. Ik ben ooit begonnen met een weekritme maar zit nu in de maand-cadans. Of je vindt wat je doet en denkt heel erg speciaal en bijzonder en wil er graag over schrijven of je schat je eigen rol wat anders in. Toen ik wethouder was nam ik als vanzelf aan dat een weblog de interesse van buitenstaanders zou hebben. Zo veel wethouders zijn er nou ook weer niet, toch? Het was mijn kleine podium waar ik vaak heen trok om iets te schrijven over wat er over mij was gezegd en geschreven…maar dat niet deed. Ik vond dat ik dan te zuur zou overkomen of een welles-niets ontketende. Die zijn zelden vruchtbaar. Dus schreef ik vaak wat over iets kleins. Nu denk ik er anders over. Zoals ik terugkijkend vele lessen heb geleerd over wethouder zijn. Met een weblog kan je jezelf laten zien. Een kans die journalisten of raadsvergaderingen je niet altijd bieden. Je hoeft niet je diepste gevoelens en gedachten in het licht te zetten maar meer beschouwing die authentiek is, is helemaal niet verkeerd. Het geeft je meer kleur en werkt verhelderend. Ik denk dat het een niche is: cursus effectief webloggen als bestuurder. Ge├»nteresseerden kunnen zich melden…
Twitter is de vederlichte, meer vluchtige vorm van bloggen. De drempel is er lager om naast zakelijke opvattingen ook persoonlijke visies te uiten. Nadeel is dat een wenselijke onderbouwing pijnlijk ontbreekt of de boodschap in zulke grote stappen wordt gebracht dat de essentie mij ontgaat. Twitter is voor mij geheel nieuw en ik zoek nog naar de ruimte die ik, Robert_G030, hierop wil innemen. Moet ik melden dat ik naar de film ga? Ik, die altijd zo vooraan wil staan waar het gaat om te wijzen op aantasting van privacy? Of moet ik het alleen zakelijk houden, maar is dat wel leuk of boeiend genoeg? Twitter schijnt wel het maken van contact met wildvreemden te vergemakkelijken. Dat is anders dan bij de good old weblog. Is dus een pre. Ik heb dan ook nog een vraag over maatvoering: hoeveel tweets kan je normaal gesproken dagelijks consumeren? Ofwel: wie ga ik allemaal volgen? Ook hier lijkt mij een niche op te doemen: cursus effectief twitteren….

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *