Jong en oud

Vanmiddag heb ik de totaal en volledig opgeknapte monumentale ophaalbrug over de oude rijn heropend. Was enkel een kwestie van wat spierkracht. En had hulp van twee kinderen van een jaar of 6, dus ging uitstekend. We brachten het wegdek naar beneden en vervolgens konden klasgenoten van mijn helpers de hekwerken die de brug bij geopende stand afsluiten, wegduwen. Even werd de brug een speelplaats. Al na enkele minuten wurmde zich een kleine rode auto langs alle belangstellenden heen. Geopend is geopend, nietwaar?
Van jong naar oud. Woensdag was ik in de monumentale Lutherse kerk waar de wijkraadpleging Binnenstad werd gepresenteerd en besproken. Uitkomst was dat we het als gemeente niet slecht doen met het beheer van de openbare ruimte. Enkele bezoekers van de bijeenkomst dachten hier echter anders over en meldden dat op basis van eigen observaties en ervaringen. Na een half uur zat ik met een hele waslijst en of ik maar even wilde reageren. Niets leukers dan dat, maar mijn ervaring is dat het kwijt kunnen van je verhaal bij de verantwoordelijke al de halve oplossing is. Niet voor iedereen. Was het maar waar. Dus ik hield mijn reactie wat abstracter en kon achteraf nog enkele vragen meer in detail beantwoorden. Ik vond het wel heel goed te zien hoe betrokken iedereen was bij het beheer van de openbare ruimte. Was de zaal leeg gebleven, was ik me echt zorgen gaan maken.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *