Reëel

Dat een kredietcrisis over geld gaat is een associatie die ik wel kan maken. Het is uiteraard ook mogelijk dat er sprake is van een gebrek aan politiek krediet wat leidt tot een crisis. Die hebben echter (gelukkig) nooit de impact van dé kredietcrisis. Er is nu echter ook sprake van een valutacrisis. En dat gaat ook over geld, maar dan over de waarde van de muntsoorten zelf. Het wordt wel ingewikkeld zo. Want inmiddels, zo heb ik geleerd, slaat de financiële crisis over op de reële economie. Wat de banken doen is dus niet reëel en economisch waardevol? Waar begint reële economie dan en stopt het?
Op deze vragen heb ik nog geen antwoord gelezen. Het zal er in de overvloed aan artikelen over dé crisis best wel bij hebben gezeten. Nadenkend, wordt het allemaal nog vreemder. Als iets niet reëel is, is het irreëel. En wat irreëel is doet er niet toe. Dus wat banken en verzekeraars deden deed er, economisch gesproken, niet toe. Dus, zou je denken, een crisis in die sector, daar merken we niet zo veel van. Tsja, de media bericht van wel.
Les: ik had beter moeten opletten bij economie op school. Maar, laat ik reëel zijn, ik weet niet of ik er nu dan meer van zou hebben begrepen.

Published by

Robert

Na lange tijd politiek actief te zijn geweest in Utrecht, een communicatieve en participtierijke omzwerving, ben ik nu bezig bij WIJ 3.0. Daar ging het opzetten van Wijkbedrijf Utrecht aan vooraf. Dar heb ik vanaf 2013 leiding aan gegeven. In 2015 is Wijkbedrijf mee gefuseerd met enkele andere Utrechtse organisaties tot WIJ 3.0. Gezamenlijk kunnen we meer betekenen voor iedereen die op een dood punt in zijn leven is beland, ver van de arbeidsmarkt is afgepakt en wil werken aan re-integratie en maatschappelijk herstel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *